Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη για ΔΕΗ: Δεν θα γίνουμε όμηροι της ΓΕΝΟΠ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης

38

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που κατεβάσουν τους διακόπτες για την ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ άφησε μέσω του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους».

«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει… Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους… 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη

«Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ, δεν ξεπουλιέται ήδη έχει μετόχους εισήχθη στο ΧΑ» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο ν/σ που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε τόσο το παράδειγμα του ΟΤΕ που λειτουργεί άψογα με ευρωπαϊκό μοντέλο ανταγωνισμού με τους συνδικαλιστές να μην δημιουργούν και πρόβλημα στους πελάτες του, όσο και χωρών όπως η Κούβα και το Περού που νομοθετούν για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η κ. Βούλτεψη εξήγησε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη κάτι που δεν έχει χρήματα να κάνει σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.