Ειδησεογραφικό site

«Βουτιά στο Ποτάμι» από Λυκούδη- Μάρκου! – Υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι Ψαριανός και Τατσόπουλος

44

Αύριο, σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί εκτός απροόπτου η εκλογική συνεργασία των Μεταρρυθμιστών με το Ποτάμι. Ο κ. Λυκούδης έχει ήδη δηλώσει ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον κ. Θεοδωράκη και όπως φαίνεται οι συζητήσεις αυτές απέδωσαν καρπούς.

Η συνέντευξη Τύπου, παρουσία του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, θα δοθεί αύριο στην Παλιά Βουλή, από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Στο «Ποτάμι» προσχωρά και η ολότητα σχεδόν των στελεχών των Μεταρρυθμιστών, όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι πληροφορίες από τη Σεβαστουπόλεως αναφέρουν ότι στις περιφέρειες όπου υπάρχουν προσδοκίες για κατάληψη εδρών από το Ποτάμι, όπως στην Κρήτη, όπου τοπικές δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την τάση των ευρωεκλογών κατά τις οποίες το Ποτάμι προσέγγισε σε ορισμένες περιοχές ποσοστά της τάξης του 20%, υπάρχει πλειάδα διεκδικητών και δυσκολία επιλογής. Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στη Θεσσαλονίκη λόγω της υποστήριξης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπου παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στις λίστες τόσο κεντρικών στελεχών όσο και τοπικών.

Στις λίστες τρεις εν ενεργεία βουλευτές

Ηδη αρκετές υποψηφιότητες που αφορούν πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στα κεντρικά όργανα του κόμματος ή στην Επιτροπή Διαλόγου έχουν κλειδώσει και τις επόμενες ημέρες μπορεί να τους δοθεί και επισήμως το χρίσμα. Από τους τρεις εν ενεργεία βουλευτές που έχουν προσεγγίσει το Ποτάμι, αλλά παραμένουν ως ανεξάρτητοι στη σημερινή Βουλή, σίγουρη θέση στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης έχει η κυρία Κατερίνα Μάρκου, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα πολιτευτούν στην ίδια περιφέρεια οι άλλοι δύο, δηλαδή οι κύριοι Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί στη Β’ Αθήνας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως.

Επειδή, ωστόσο, πρόκειται για ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμα πρόσωπα και εκτιμάται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επανεκλογής, η περιφέρεια όπου θα πολιτευτούν οι κύριοι Ψαριανός και Τατσόπουλος θα εξαρτηθεί από τις ευρύτερες ισορροπίες και την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος σε οριακές περιπτώσεις, όπου η παρουσία τους μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αν και δεν έχει καθοριστεί ακόμη η σειρά με την οποία θα περιληφθούν στη λίστα, σίγουροι υποψήφιοι, χωρίς σταυρό, θα είναι ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, με μεγάλη θητεία στο Διπλωματικό Σώμα, ο πανεπιστημιακός-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, ο διεθνούς φήμης επιστήμονας στο Μέριλαντ Γιώργος Παυλάκης, που προέρχεται από «τη γενιά του Πολυτεχνείου», καθώς και η ιδρύτρια της πρώτης μονάδας μεταμόσχευσης μυελού στην Αθήνα Αννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου.

Στο παιχνίδι και πρώην από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Βέβαιες θεωρούνται, εξάλλου, οι υποψηφιότητες του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη στο Ηράκλειο, όπου επίσης θα πολιτευτεί και ο κ. Γιώργος Νικολετάκης, ιδρυτής της πιο πολυβραβευμένης ίσως startup επιχείρησης στην Ελλάδα. Στη Ροδόπη θα πολιτευτεί εκ νέου ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος έχει σημαντικά ερείσματα στη μουσουλμανική μειονότητα, καθώς είχε εκλεγεί παλαιότερα βουλευτής με τη Ν.Δ., ενώ, κατόπιν, ως υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη και τη ΔΗΜ.ΑΡ., είχε συμβάλει στο να λάβουν τα συγκεκριμένα κόμματα στην περιοχή του ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Επίσης, ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας θα διεκδικήσει έδρα στη μονοεδρική Ευρυτανία, η αρχιτέκτων Μελίττα Γκουρτσογιάννη στην Α’ Αθήνας, ο συγγραφέας Γ.Ν. Πολίτης, η κυρία Ζωή Αποστολοπούλου και ο κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος στη Β’ Αθήνας, η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου και ο επιχειρηματίας Σπύρος Πέγκας στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιονίκης και καθηγητής στο ΕΜΠ Γιώργος Μαυρωτάς στην Περιφέρεια Αττικής, η ερευνήτρια Αναστασία Μήλιου στη Σάμο, ο επιχειρηματίας Μάκης Παπούλιας στην Αρκαδία, η κυρία Εύα Στάμου στη Βοιωτία και η κυρία Μαρίλη Μέξη στην Αργολίδα.

Υποψήφια θα είναι αρκετά ακόμη κεντρικά στελέχη του Ποταμιού που δεν έχουν ακόμη επιλέξει συγκεκριμένες περιφέρειες. Πρόκειται για τους κυρίους Περικλή Βαλλιάνο, Γεράσιμο Γεωργάτο, Στέφανο Ψημένο, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Νίκο Ορφανό, Κίμωνα Χατζημπίρο, Γιώργο Χατζηθεοφάνους, Τρύφωνα Τριανταφυλλίδη, τις κυρίες Αντιγόνη Λυμπεράκη, Χλόη Βλασσοπούλου, Αννα Λυδάκη και τον γνωστό ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος το Σάββατο μίλησε για πρώτη φορά σε κομματική εκδήλωση που οργανώθηκε στην Ελευσίνα.

Από τα περιφερειακά στελέχη του Ποταμιού υποψήφιοι, κατά πληροφορίες, θα είναι:

■ Στη Βοιωτία, ο 30χρονος δικηγόρος και τοπικός συντονιστής Θήβας Δημήτρης Μπάκας.
■ Στην Εύβοια, ο αρχιτέκτων και επί χρόνια δραστήριο στέλεχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ηλίας Πετσής και ο 32χρονος οικονομολόγος Δημήτρης Τούσης, περιφερειακός συντονιστής Στερεάς Ελλάδας.
■ Στην Αιτωλοακαρνανία, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νάσος Λαναράς και ο γεωπόνος- ελαιοκαλλιεργητής Αλέξανδρος Τσίπρας.
■ Στην Κοζάνη, ο 42χρονος Χαράλαμπος Ιορδανίδης, επενδυτικός σύμβουλος και περιφερειακός συντονιστής Δυτικής Μακεδονίας.
■ Στην Καβάλα, ο τοπικός συντονιστής Δημήτρης Στεργιόπουλος και η περιφερειακή συντονίστρια και ακτιβίστρια σε γυναικεία θέματα Μαρία Λύκου.
■ Στον Εβρο, ο Αρης Σαββίδης, περιφερειακός συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
■ Στην Ξάνθη, ο 27χρονος περιβαλλοντολόγος και τοπικός συντονιστής Δημήτρης Γρηγοριάδης.
■ Στα Ιωάννινα η 45χρονη επιχειρηματίας και αποκαλούμενη «βασίλισσα του μπακλαβά» Αθηνά Κολιονάσιου και ο 38χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος και περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου Φώτης Ζγούρης.
■ Στην Αχαΐα, ο Γιάννης Λάζαρης, τραπεζικό στέλεχος και μέλος της συντονιστικής της Πάτρας.
■ Στην Κέρκυρα ο 45χρονος δικηγόρος Αλέξανδρος Παγιατάκης, περιφερειακός συντονιστής Ιονίων Νήσων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.