Ειδησεογραφικό site

«Βουλιάζουν» τα νησιά, «βουλιάζει» και ο Πειραιάς – Άλλοι 2.489 φτάνουν σήμερα με το «Ελ. Βενιζέλος»

43

 

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1, αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα το απόγευμα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας εκ νέου από τη Μυτιλήνη, 2.489 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο αναχώρησε από τη Μυτιλήνη στις 5:20 το πρωί και αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 5:30 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες του λιμενικού, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, που μαζί με άλλα 10 άτομα επέβαιναν σε σκάφος που αναποδογύρισε χθες τα ξημερώματα στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης.

Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκαν χθες οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών, ενώ πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό διέσωσε 8 παράτυπους μετανάστες από τους 14 συνολικά, που επέβαιναν στο σκάφος.

Τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζουν να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όσον αφορά στο μεταναστευτικό με νέες καραβιές να εισέρχονται καθημερινά στην χώρα μας.

Η πολιτική που ακολούθησε – ή καλύτερα που δεν ακολούθησε – στο μείζον αυτό ζήτημα η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στις τοπικές κοινωνίες που αδυνατούν να χειριστούν χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του κράτους τους χιλιάδες ανθρώπους που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας, όσο και στους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαπιστώνουν ότι ο Γολγοθάς τους δεν έχει τελειώσει με την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Η μεταφορά τους από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα απ’ όπου θα συνεχίσουν τον δρόμο τους μέχρι την προσωπική τους «Γη της Επαγγελίας» σε κάποια βορειοευρωπαϊκή χώρα, κυρίως τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, γίνεται με βασανιστικά αργό ρυθμό με αποτέλεσμα τα νησιά αντί να αποφορτίζονται, να βουλιάζουν από τις ολοένα αυξανόμενες εισροές μεταναστών.

Εκπέμπει SOS η Μυτιλήνη

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Μυτιλήνη αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 9.500 μετανάστες που περιμένουν τη σειρά τους για να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής. Τη Δευτέρα το πρωί κατέφθασε στον Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας περίπου 2.500 μετανάστες, κυρίως συριακής καταγωγής,  από το νησί της Λέσβου, αλλά αυτό μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό.

Το πλοίο από την περασμένη Πέμπτη έχει καταπλεύσει τέσσερις φορές στον Πειραιά, μεταφέροντας μετανάστες από νησιά του Αιγαίου, όπως την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λέσβο. Έτσι, μέσα σε πέντε ημέρες πάνω από 9.000 μετανάστες από τη Συρία έχουν φτάσει στην Αθήνα.

Όμως, οι περισσότεροι δεν έμειναν στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά συνέχισαν το μακρύ ταξίδι τους, ταξιδεύοντας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ και με τρένα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη, ώστε μέσω Σκοπίων να φύγουν για κάποια χώρα της Ευρώπης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.