Ειδησεογραφικό site

Βουλευτές ΧΑ: Θα έρθουμε στη Βουλή με χειροπέδες για να καταψηφίσουμε τον Μνημονιακό υποψήφιο Πρόεδρο

37

Άδεια να μεταβούν στη Βουλή από τις αστυνομικές δυνάμεις και να ψηφίσουν στις τρείς ψηφοφορίες για την ανάδειξη ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει η εισαγγελική αρχή στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρώτη φορά που η αρμόδια αρχή δίνει άδεια στους προφυλακισμένους Χρυσαυγίτες, πλην των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους, να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελέας, εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα ενώ είναι προφανές πως ετίθετο και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Πάντως ανάλογη άδεια δεν τους είχε δοθεί κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατούμενους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη. Η θέση τους όπως έχει εκφραστεί μέχρι τώρα είναι πως δεν θα ψηφίσουν θετικά για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Προσωρινά κρατούμενος στο Ναύπλιο είναι και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας στον οποίο επίσης προφανώς θα δοθεί η σχετική άδεια, μάλιστα ο τελευταίος είχε αφήσει ανοιχτό να ψηφίσει θετικά. Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ.Μπούκουρας, αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Θετικά είναι πιθανό να ψηφίσει και ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή , Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που επίσης έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία αφού οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί τους το επιτρέπουν. Όλοι βρίσκονται είτε σε κατ’ οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που αρχικά είχε προφυλακιστεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εντολή Σαμαρά φυλακίστηκαν παράνομα θα έρθουν στη Βουλή με χειροπέδες και θα καταψηφίσουν τον μνημονιακό υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ώρα που έχουν καταλυθεί η Δημοκρατία, το Σύνταγμα και η Λαϊκή Κυριαρχία και η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας βρίσκεται στη φυλακή αποκλεισμένη από τα κανάλια της διαπλοκής και στερούμενη του δικαιώματος δημοσίου λόγου.

Τα ντοκουμέντα της σκευωρίας, το βίντεο Μπαλτάκου και η ηχογραφημένη χυδαία εντολή Σαμαρά σε δικαστικούς που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έριχναν την κυβέρνηση, εδώ θάφτηκαν από τους πολιτικούς και τους διαπλεκόμενους καναλάρχες.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και μετά τις επερχόμενες εκλογές θα είναι η μόνη πραγματική Εθνική αντιπολίτευση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.