Ειδησεογραφικό site

Βουλγαρία: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

38

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες του κόμματος GERB, που επικράτησε στις πρόσφατες (πρόωρες) βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, με το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Οπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, μετά τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών κατέστη σαφές ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αδύνατο.

Η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Τστέτσκα Τσάτσεβα δήλωσε, ότι οι εκπρόσωποι του GERB «ούτε πρόλαβαν να καταλάβουν με ποιον συζητούν» καθώς, όπως είπε, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο δεν έχει διοικητική δομή.

Ολα αυτά, σημείωσε η κ. Τσάτσεβα, δεν δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας σταθερής κυβέρνησης συνασπισμού, στη βάση πολιτικής συμφωνίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου Πέταρ Μόσκοφ ανήγγειλε ότι η παράταξή του θα κάνει τα απαιτούμενα πολιτικά και νομικά βήματα για τη ρύθμιση του νομικού καθεστώτος της.

«Ακρως δυσαρεστημένος» δήλωσε σήμερα (μέσω αναφοράς του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης) ο επικεφαλής του GERB Μπόικο Μπορίσοφ από την ανεπαρκή προετοιμασία, όπως χαρακτηριστικά είπε, του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου, που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ δήλωσε ότι οι εργασίες της νέας Βουλής θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου, παρά τις αντιρρήσεις των περισσότερων κομμάτων, που ζητούν να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν η Βουλή εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.