Ειδησεογραφικό site

Βουλή: Ψηφίσθηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας

49

Ψηφίσθηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας από το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής. Στο νομοσχέδιο έχει ενταχθεί και ρύθμιση η οποία αφορούσε την κατασκευή γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων της ΑΕΚ. Την συγκεκριμένη ρύθμιση ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Στο νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε και ψηφίσθηκε ρύθμιση με την οποία ο ΠΑΟΚ αποκτά προπονητικό κέντρο στη Θέρμη.

Η ΝΔ τελικά δεν κατέθεσε την πρόταση να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το γήπεδο της ΑΕΚ, την οποία είχε προαναγγείλει. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ξεκάθαρη θέση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Κάνει «εμπρός-πίσω» χωρίς όμως να προχωρά στην διατύπωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, υπογράμμισε.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης πρότεινε την απόσυρση του άρθρου 82 προκειμένου να συζητήσει για το άρθρο 81. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο 81 δίνονται 29,1 στρ. στην ερασιτεχνική ΑΕΚ για το γήπεδο, ενώ με το άρθρο 82 δίνονται άλλα 23,5 στρ. (δηλαδή το 5% της συνολικής έκτασης του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας) για αθλητικές εγκαταστάσεις και αλλαγή στις χρήσεις γης, ώστε να επιτρέπεται η οικοδόμηση.

Για «στείρα αντιπολίτευση» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.