Ειδησεογραφικό site

Βορίδης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Ο Τσίπρας επιμένει στο «λεφτά υπάρχουν»

48

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο λεφτά υπάρχουν. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση για το τι πάθαμε με το «λεφτά υπάρχουν», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.
«Το 2009 είχε την δυνατότητα ο ελληνικός λαός να αποφύγει την καταστροφή. Από τη μια μεριά ήταν ο Κώστας Καραμανλής που μιλούσε για λιτότητα κι από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Ο κόσμος επέλεξε το «λεφτά υπάρχουν» και οδηγηθήκαμε στην πτώχευση. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα βρει πολλά δισεκατομμύρια για το πρόγραμμά του, ενώ δυσκολευόμαστε να βρούμε έστω ένα», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να σταθεροποιεί την οικονομία και την χώρα, να προχωράει τις μεταρρυθμίσεις κι αυτό βλέπουμε ότι αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα».
Για την έλλειψη επιχειρημάτων για την οποία κατηγορείται η Νέα Δημοκρατία, τόνισε «υπάρχουν πολλά τα περιθώρια της αντιπολίτευσης. Όταν η κυβέρνηση έχει να κάνει ένα δύσκολο έργο είναι πολύ φυσικό να γίνουν λάθη, παραλείψεις και στη συνέχεια βελτιώσεις. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ανάλογος. Αλλά δεν ανταποκρίνεται. Δεν μας λέει τι θα κάνει εάν η Ευρώπη του πει «όχι» στο πρόγραμμά του. Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτά έκανε. Τα έλεγε έτσι και τα έκανε αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει, γιατί δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, είναι ριζοσπαστική αριστερά. Αν γίνουν αυτά που λέει η χώρα αυτομάτως θα πάει στο μηδέν. Προσποιούνται ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Έχουν διαφορετική πολιτική ταυτότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.