Ειδησεογραφικό site

Βορίδης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Δεν είναι κακό να συναντά ο Σαμαράς ανεξάρτητους βουλευτές

38

«Στις 20 με 23 Ιανουαρίου» οριοθέτησε το χρόνο για την έναρξη της διαδικασίας εκλογής πρόεδρου ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο , τονίζοντας ότι αν η διαδικασία επισπευσθεί θα είναι κατά 10 έως 15 ημέρες.

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως πρέπει να ανακοινωθεί σε εύλογο χρόνο ο υποψήφιος Πρόεδρος , ενώ ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι δεν ξέρει αν ο πρωθυπουργός βλέπει ανεξάρτητους βουλευτές αλλά αν το κάνει δεν είναι κακό.

Χαρακτήρισε κουταμάρες τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι δεν μπορεί κάποιος βουλευτής να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και μετά να υπερψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας , ή να μιλάνε για αποστάτες όταν ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η κ. Τζάκρη δηλαδή που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ αν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ τι θα είναι;» Αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης….

Ερωτηθείς για το Νίκο Ρωμανό και την απεργία πείνας που πραγματοποιεί επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι «όσοι προσπαθούν να κάνουν πολιτική εκμετάλλευση κάνουν πολύ άσχημα και πως ο κρατούμενος νοσηλεύεται κατόπιν εισαγγελικής διαταγής των φυλακών η οποία έκρινε οτι πρέπει να νοσηλευτεί. Την ευθύνη για την υγεία του φέρουν οι θεράποντες ιατροί και ανακοινώσεις μπορούν να γίνουν μόνο αν το επιτρέψει ο ίδιος», τόνισε.

Σχετικά με το αίτημα του Νίκου Ρωμανού ο κ. Βορίδης σχολίασε…

«Προφανώς η ζωή των κρατουμένων όλων διαταράσσεται προφανώς η ποινή τους είναι η στέρηση της ελευθερίας και προκαλεί προβλήματα σε όλους τους φυλακισμένους. Μπορεί να θέλει να σπουδάσει και πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις αλλά όχι να βγαίνει από τη φυλακή και κάποιος άλλος ποινικός κρατούμενος τότε να βγαίνει να βλέπει τα παιδιά του και να πηγαίνει στις δραστηριότητες του».
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «τις αποφάσεις σχετικά με τις άδειες των κρατουμένων και τα αιτήματά τους δεν τα εξετάζει η πολιτική ηγεσία αλλά το συμβούλιο των φυλακών που απαρτίζεται από δικαστικούς». «Οι δικαστές αξιολογούν όχι οι πολιτικοί» , είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.