Ειδησεογραφικό site

Βορίδης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Ανοησίες τα σενάρια περί διαδοχής στη ΝΔ»

29

«Απίθανες ανοησίες» χαρακτήρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης τα σενάρια περί διαδοχής στη ΝΔ με αφορμή την ομιλία του στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Μα είναι δυνατόν μια ομιλία στη Βουλή να δημιουργεί μια τέτοια συζήτηση» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης που δήλωσε ταυτόχρονα… στεναχωρημένος από τη σχετική συζήτηση υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει σημασία ποιος θα μιλήσει, αλλά αυτά που θα πει για την κυβερνητική πολιτική».

Επιτέθηκε ταυτόχρονα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «γιατί θα πρέπει να απολογηθώ στην Αριστερά για το πότε θα μιλάω στη Βουλή;»

Ερωτηθείς για τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη που είπε ότι η συζήτηση για την παροχή εμπιστοσύνης έπρεπε να γίνει δύο ημέρες νωρίτερα για να είναι παρών ο πρωθυπουργός και πως το Κέντρο σήμερα είναι ορφανό, ο κ. Βορίδης σχολίασε… «αν πρέπει να πάω προς το κέντρο τι πρέπει να κάνω; Να κρεμάσω τον Ελευθέριο Βενιζέλο πάνω από το κεφάλι μου ή αν πρέπει να πάω προς τα δεξιά τον Κων/νο Καραμανλή;» και συμπλήρωσε: «Μια κυβέρνηση κρίνεται από το εάν μπορεί να υποστηρίξει το έργο της και αν μπορεί να κάνει τα επόμενα βήματα που έχει σχεδιάσει. Οι ιδεολογικές αναφορές κέντρο, δεξιά, αριστερά, είναι σημαντικές, αλλά χάνεται η ουσία της πολιτικής για τους πολίτες τουλάχιστον. Το να πάμε στο προς κέντρο, ή προς τα δεξιά, τι λέει στους πολίτες, τους λέει κάτι για την ανεργία; Την υγεία; Την Παιδεία; Και ποια η διαφορά των δύο τοποθετήσεων;

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα βρει τους 180 και θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως ο βίος της κυβέρνησης τελειώνει το 2016.

Τα σχόλια είναι κλειστά.