Ειδησεογραφικό site

Βορίδης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα Έμπολα

34

voridisΤην ώρα που ειδικός λοιμωξιολόγος στο εντεταλμένο για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων του Έμπολα νοσοκομείο των Βρυξελλών τονίζει ότι χώρες που πλήττονται από τη λιτότητα όπως η Ισπανία και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα, καθώς έχει συμμορφωθεί με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως υπογράμμισε έχει ήδη οριστεί νοσοκομείο αναφοράς αν υπάρξει κρούσμα, έχει προσδιοριστεί το κτήριο που διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και τον κατάλληλο ρουχισμό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση, ενώ υπάρχει και κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει τις απαραίτητες αναλύσεις για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την ύπαρξη του ιού.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βορίδης δε θέλησε να αποκαλύψει για ποιο νοσοκομείο πρόκειται, δεσμευόμενος ότι θα υπάρκει σχετική ανακοίνωση μέσα στον επόμενο μήνα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.