Ειδησεογραφικό site

Βολιδοσκοπούν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο για Πρόεδρο Δημοκρατίας

25

Η στροφή στην Εκκλησία για τον πρωθυπουργό που ορκίστηκε με πολιτικό κι όχι με θρησκευτικό όρκο είναι μοιραία. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στελέχη του Μαξίμου ήδη βολιδοσκοπούν τις προθέσεις σημαντικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της Εκκλησίας, όπως τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, προκειμένου να τον πείσουν να αποδεχθεί πρόταση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, είναι πρόσωπο ξεχωριστό, χαίρει γενικότερης εκτιμήσεως, πρόκειται για διακεκριμένο ιερωμένο, από τους οικουμενιστές της Ορθοδοξίας, που σύμφωνα με τους επιτελείς του κ.Τσίπρα θα προσδώσει ιδιαίτερο συμβολισμό στην Προεδρική εκλογή και βεβαίως θα ενώσει τη χώρα και θα λαμπρύνει με την παρουσία του το Προεδρικό Μέγαρο

Σύμφωνα, ωστόσο με πληροφορίες από το tovima.gr η βολιδοσκόπηση δεν έχει ακόμη αποδώσει. Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί.

Ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν στην προσπάθειά τους και ευελπιστούν ότι θα τον πείσουν να αποδεχθεί την πρόταση.

Ανεξαρτήτως πάντως της οριστικής απάντησης του Αρχιεπισκόπου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι το επιτελείο του κ. Τσίπρα απομακρύνεται από την αναζήτηση αμιγώς πολιτικών προσώπων για τον Προεδρικό θώκο.

Πράγμα που ίσως δικαιολογείται από τις πολλές αντιδράσεις που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενη πρόταση στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημ. Αβραμόπουλο.

Αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε στο Βήμα ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στην κυβέρνηση σχετικά με υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.