Ειδησεογραφικό site

Βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ

49

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρή Δρίτσα στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως ο τελευταίος εξέφρασε την επιθυμία του για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

«Προέτρεψε δηλαδή την Ελλάδα να μετατρέψει αυτοβούλως εν μια νυκτί γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία η οποία και διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μετά τις ΗΠΑ σε μέλη αντίπαλου αμυντικού μηχανισμού με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας και μάλιστα σε περιόδους όπως αυτήν που διανύουμε με πλείστες συγκρούσεις και ανοιχτά μέτωπα στη γειτονιά μας» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως σήμερα ο κύριος Βίτσας σε δηλώσεις στου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε ότι «εμείς δεν έχουμε πει ότι θα φύγουμε μόνοι μας από το NATO, αυτό που έχουμε πει είναι να παλέψουμε να διαλυθεί το NATO από μόνο του».

Καταλήγοντας, με αφορμή τις δηλώσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το κόμμα για ανευθυνότητα: «Πόση ανευθυνότητα μπορεί να χωρέσει πια η χώρα μας από ένα κόμμα που προσδοκά να κυβερνήσει τον τόπο;».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δρίτσας την περασμένη εβδομάδα σημείωσε μεταξύ άλλων: Το ΝΑΤΟ «πρέπει να διαλυθεί. Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να βάλει μια διαδικασία απεμπλοκής από αυτή τη σχέση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.