Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν «λύγισε» η Μέρκελ

34

 

Η ευαίσθητη πλευρά της Μέρκελ αποκαλύφθηκε χτες την ώρα που η σιδηρά κυρία της Γερμανίας μιλούσε για την προσφυγική κρίση. Η φωνή της Γερμανίδας καγκελαρίου «έσπασε» από τη συγκίνηση όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους για να υπερασπιστεί την απόφαση του Βερολίνου να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες.

«Ειλικρινά αυτό έχω να πω. Αν τώρα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη επειδή δείχνουμε ένα φιλικό πρόσωπο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τότε αυτή δεν είναι η χώρα μου», είπε η Μέρκελ με τρεμάμενη φωνή. Ταυτόχρονα, η Μέρκελ υπερασπίστηκε και την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα με την «παράκαμψη» της συνθήκης Σέγκεν. Όπως είπε η καταχώρηση των στοιχείων των προσφύγων δεν ήταν πλέον δυνατή χωρίς την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων. Η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε όμως και κατά των οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που αρνούνται να δεχτούν αριθμό προσφύγων.

Το χθεσινό ηχηρό μήνυμα της Μέρκελ απευθυνόταν στους Χριστιανοδημοκράτες και τον εταίρο της στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, καθώς η άφιξη 63.000 προσφύγων στη Γερμανία από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει προκαλέσει μεγάλες εντάσεις στο εσωτερικό του συνασπισμού CDU και CSU της Γερμανίδας καγκελαρίου. Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η Μέρκελ αρνήθηκε ότι η επίσκεψή της σε προσφυγικό κατάλυμα λειτούργησε ως «πρόσκληση» στους πρόσφυγες, όπως την κατηγορούν οι Βαυαροί ομοϊδεάτες της.
Η Μέρκελ τόνισε, πάντως, ότι το καλωσόρισμα προς τους πρόσφυγες προήλθε από μεγάλο μέρος του γερμανικού πληθυσμού, καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι συνέρρευσαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου για να υποδεχτούν. «Ο κόσμος είπε: «Αυτή ήταν μια ωραία κίνηση». Προερχόταν από την καρδιά των ανθρώπων. Πρέπει να πω με απόλυτη ειλικρίνεια. Αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δείξαμε φιλικό πρόσωπο σε μία κατάσταση ανάγκης, αυτή δεν είναι η δική μου χώρα».

Δείτε το βίντεο:

Τα σχόλια είναι κλειστά.