Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Καταυλισμός – Γκουαντάναμο για τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία

46

 

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο με πρόσφυγες και μετανάστες στην Ουγγαρία είδε πριν από λίγες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, προκαλώντας οργή και έντονες αντιδράσεις.

Στις παρακάτω εικόνες απεικονίζονται αστυνομικοί να πετούν φαγητό σε οικογένειες προσφύγων, που βρίσκονται κλεισμένες μέσα σε καταυλισμό, στα σύνορα με την Σερβία.

Το βίντεο τραβήχτηκε κρυφά από μία εθελόντρια από την Αυστρία η οποία επισκέφτηκε τον καταυλισμό προσφύγων την Πέμπτη. Η γυναίκα κατέγραψε με την κάμερά της περίπου 150 ανθρώπους να βρίσκονται στριμωγμένοι πίσω από κιγκλιδώματα και αστυνομικούς με κράνη και μάσκες να τους πετούν φαγητό.

Γυναίκες και παιδιά, με τα χέρια στον αέρα, προσπαθούν να πιάσουν λίγο ψωμί για να βγάλουν την ημέρα.

«Ήταν σαν να τάιζαν ζώα. Ήταν το Γκουαντάναμο  της Ευρώπης», είπε στο AFP, ένας άλλος εθελοντής, ο οποίος παρακολούθησε τις εικόνες αυτές.

Η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο και ο φίλος της είχαν ταξιδέψει ως την Ουγγαρία από την Αυστρία προκειμένου να μεταφέρουν τροφή και φάρμακα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό, αλλά υπέστησαν πραγματικό σοκ από τα όσα αντίκρισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον συγκεκριμένο καταυλισμό δεν υπάρχουν ιατρικές προμήθειες και δύο γιατροί από τον Ερυθρό Σταυρό, που έχουν φτάσει στην Ουγγαρία για τους πρόσφυγες, κάθονται πραγματικά σε ένα άδειο δωμάτιο.

Σημειώνεται ότι το παρακάτω βίντεο «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο την Πέμπτη και μέχρι αυτή την ώρα το έχουν δει περισσότερα από 24,400 άτομα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.