Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Βρετανός κωμικός «γλεντάει» τον Τσίπρα

39

 

Τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την προκήρυξη εκλογών επέλεξε να σχολιάσει με τον χαρακτηριστικό καυστικό του τρόπο ο κωμικός Τζον Όλιβερ, στην εκπομπή του Last Week Tonight.

«Ήταν μια τρελή χρονιά για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκλέχθηκε τον Ιανουάριο με την υπόσχεση ότι θα βάλει τέλος στα σκληρά μέτρα λιτότητας, όμως συνθηκολόγησε μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες και αποφάσισε να τα παρατείνει. Αυτή η απόφαση προκάλεσε τόση δυσαρέσκεια, που μέχρι και ο ίδιος προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από αυτή την ώρα που ανακοίνωνε τα μέτρα στο κοινοβούλιο», αναφέρει ο παρουσιαστής του Last Week Tonight.

Στη συνέχεια, ο μονόλογος του κωμικού διακόπτεται για να προβληθεί ένα απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπως ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και δεν συμφωνεί με αυτά, ωστόσο πρέπει να εφαρμοστούν.

«Αυτή η ομιλία δεν πρόκειται να εμπνεύσει κανέναν», επισημαίνει ο Oliver και συνεχίζει την καζούρα στον Αλέξη Τσίπρα: «Άκουσες μήπως ποτέ τον Φρανκλίνο Ρούζβελτ να παρουσιάζει τη Νέα Συμφωνία (σειρά μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ στον απόηχο της Μεγάλης Κρίσης) λέγοντας: “Κοιτάξτε, πρόκειται να πετύχει; Ποιος ξέρει, μπορεί και όχι! Όμως αυτή η ιδέα ήταν καλύτερη από το να κάνω την ανάγκη μου στη γραφομηχανή, και αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική που μπορούσα να σκεφτώ, άρα έτσι θα προχωρήσουμε”».

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής σχολιάζει την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την επακόλουθη παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ηθικό του καθήκον να επιτρέψει στον λαό να κρίνει την σύντομη περίοδο της διακυβέρνησης του.

«Κι άλλες εκλογές; Μόλις κάνατε ξανά τον Ιανουάριο. Κυβερνάτε μία χώρα, δεν κάνετε απλώς μία σεζόν στο The Voice…Το να παραιτείσαι επτά μήνες μετά την εκλογή σου μπορεί να δείχνει σαν σημάδι αδυναμίας, ωστόσο κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μία πολιτικά συνετή κίνηση», επισημαίνει ο παρουσιαστής, προβάλλοντας ένα σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο Τσίπρας ζητά από τον ελληνικό λαό να τον εκλέξει  προτού γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες από τα νέα μέτρα του μνημονίου.

«Αυτό είναι μεγαλοφυές! Ζητά να επανεκλέγει τώρα ώστε οι ψηφοφόροι να ‘κολλήσουν’ μαζί του προτού καταλάβουν ποσό φριχτές έκανε τις ζωές τους. Συγχαρητήρια Τσίπρα, το κόλπο σου μοιάζει με την πρόταση γάμου του Τομ Κρούζ στην Κέιτι Χολμς: -Θα με παντρευτείς; -Ναι. -Τέλεια, τώρα που συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε μαζί για πάντα ας συζητήσουμε για το πώς αποικίστηκε ο πλανήτης Γη από αρχαία πνεύματα εξωγήινων που στάλθηκαν πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια από τον δικτάτορα του γαλαξία. Είπες ναι!», καταλήγει ο εκκεντρικός παρουσιαστής, αναφερόμενος φυσικά στη σχέση του γνωστού ηθοποιού με τη σαϊεντολογία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.