Ειδησεογραφικό site

Βερολίνο: Καμία συμφωνία δεν θα υπάρξει αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί

26

Απομακρύνουν οι Γερμανοί το ενδεχόμενο Ελλάδα και δανειστές να φτάσουν σε συμφωνία μέχρι την Κυριακή και αναφέρουν πως ό,τι και να συζητηθεί στο τέλος οι αριθμοί θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Ανώτατη γερμανική κυβερνητική πηγή μιλώντας στον ανταποκριτή του MEGA στις Βρυξέλλες, Παντελή Βαλασόπουλο, είπε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και τεχνικής λύσης. Αυτό είναι κάτι που το θέτει η Ελλάδα. Εγώ δεν το δέχομαι. Όταν έχει ένα νοικοκυριό όλα τα θέματα έχουν τεχνική πλευρά. Στο τέλος πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός. Χρειαζόμαστε ένα μνημόνιο, που να λέει τι πρέπει να γίνει. Οι πολιτικοί θα πάρουν αποφάσεις στη βάση τεχνικών συμφωνιών».

Η ίδια πηγή απορρίπτει τις πληροφορίες περί κουρέματος λέγοντας πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και προσθέτει: «Κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν αρχές. Πρέπει να δείχνεις αποτέλεσμα όταν ζητάς αλληλεγγύη. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μέχρι την Κυριακή. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει».

Όπως τονίζει η πηγή αυτή η χθεσινή μίνι σύνοδος είχε ως στόχο τον συντονισμό των θέσεων μεταξύ των τριών θεσμών σε σχέση με την Αθήνα «και στη βάση μιας επιστολής προτάσεων της Κομισιόν.

«Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δεν εξαρτάται όμως μόνο από εμάς αλλά και από τον Έλληνα πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή αυτή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.