Ειδησεογραφικό site

Βερολίνο: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για τυχόν νέα βοήθεια-Ο Σόιμπλε δεν είπε κάτι καινούργιο

86


Εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, ανέφερε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, σε συνέχεια των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας στη χώρα.

Ο Β. Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο, οι δηλώσεις του κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης, δήλωσε η εκπρόσωπός του. Όπως είπε, εάν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.

Ο κ. Κοτέ διευκρίνισε, πάντως, πως εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ’ αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

Σε συνέντευξή του στο Focus ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, διευκρινίζοντας όμως ότι θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα πακέτα στήριξης και πιθανότατα δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης πως, εάν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.