Ειδησεογραφικό site

Βερολίνο: Δεν υπάρχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από τον δοκιμασμένο μηχανισμό της Τρόικας

40

Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην αξιοποίηση της Τρόικας για την αξιολόγηση των προγραμμάτων στήριξης των χωρών της κρίσης.

Αυτό κατέστησε σαφές τη Δευτέρα στο Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στο πλαίσιο του καθιερωμένου κυβερνητικού μπρίφινγκ, προσθέτοντας ότι «δεν συντρέχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από τον δοκιμασμένο», όπως τον χαρακτήρισε, «μηχανισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές διμερείς επαφές, η κυρία Βιρτς είπε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας «καλοδεχούμενος συνομιλητής» και η γερμανική κυβέρνηση τον «προσμένει με χαρά» στο Βερολίνο. Όπως διευκρίνισε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επί της ουσίας δεν θα διεξαχθούν σκληρές συνομιλίες.

Όσον αφορά τα περί πιθανής συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα, η κυρία Βιρτς είπε ότι η καγκελαρία δεν έχει κάνει συγκεκριμένα σχέδια, θα πρέπει να θεωρηθεί όμως βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου. Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να ενημερωθεί από την ελληνική πλευρά για το πως σκέπτεται να χειριστεί το θέμα του χρέους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.