Ειδησεογραφικό site

Βερολίνο: Δεν κάνουμε παρακολουθήσεις-Δεν μας ζήτησε εξηγήσεις η Ελλάδα

42


Το ζήτημα των γερμανικών παρακολουθήσεων μέσω Ίντερνετ σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τέθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών του Τύπου από την καγκελαρία του Βερολίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ, επισήμανε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), που κατατέθηκαν σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND» τόνισε ο κ. Στράιτερ και σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.

Σε ό,τι αφορά το εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει επισήμως εξηγήσεις από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι έως τις 11:30 (ώρα Γερμανίας) δεν είχε κατατεθεί ανάλογο αίτημα, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.