Ειδησεογραφικό site

Βερολίνο: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια – Θα μπούμε στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

31

 

Θα βάλει το Βερολίνο το χέρι στην τσέπη για να συνδράμει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους ή μήπως θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών;

Το Βερολίνο δεσμεύτηκε χτες δια στόματος της Ανγκελα Μέρκελ ότι θα στηρίξει πιο ενεργά τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών με την Γερμανίδα καγκελάριο να διαβεβαιώνει τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση που είχαν χτες στο Παρίσι, ότι η χώρα της δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα.

Η Γερμανία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι, η κυβέρνηση του Βερολίνου θα προσφέρει χρήματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών.

Η Μέρκελ, πάντως, πριν από λίγες ημέρες είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Βερολίνου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις όμως τα περισσότερα στελέχη στον κυβερνητικό συνασπισμό αντέδρασαν έντονα.

Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το Βερολίνο δεν αλλάζει στάση κι ότι δεν θα συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αναφερόμενη στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας τόνισε επίσης πως θα πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε μέσο.

«Το Ισλαμικό Κράτος», όπως είπε, «θα πρέπει να καταπολεμηθεί με στρατιωτικά μέσα».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την ελπίδα η Γερμανία να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη κατά των τζιχαντιστών.

«Εάν η Γερμανία μπορούσε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Για τη συριακή κρίση, η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης ενώ για το προσφυγικό υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι δεν είναι δυνατόν σε ένα μικρό θαλάσσιο κομμάτι μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ – εννοώντας την Ελλάδα και την Τουρκία – να κυριαρχεί η ανομία. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την κυβέρνηση της Άγκυρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.