Ειδησεογραφικό site

Βερναρδάκης: Δεν είναι επιλήψιμο το ότι κόβουμε μισθούς βουλευτών λίγο πριν τη συμφωνία

40

 

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση σκεφτόταν εδώ και δέκα ημέρες τις ρυθμίσεις για τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών και των στελεχών του Δημοσίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατάργηση του αφορολόγητου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Η ιδέα δεν πάρθηκε ξαφνικά. Ο νόμος κατατέθηκε ήδη στην Διαύγεια για διαβούλευση μέχρι αύριο το απόγευμα, θα ληφθούν υπόψη οι αντιρρήσεις οι οποίες θα υπάρξουν και κατόπιν από την Πέμπτη παίρνει την οδό προς το κοινοβούλιο έτσι ώστε την επόμενη εβδομάδα ανάλογα με τον προγραμματισμό που θα  υπάρχει, να ψηφιστεί» δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να αμβλύνει τις εντυπώσεις και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία και να κερδίσει τις εντυπώσεις του κόσμου, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε: «Ακόμα και έτσι να είναι γιατί αυτό όμως είναι κάτι το επιλήψιμο!».

«Ανεξαρτήτως του πόσο βαριά είναι μια συμφωνία δεν πρέπει να δοθεί από το υπουργικό σύστημα και από τον πρωθυπουργό ότι υπάρχει μια αναλογική συμμετοχή στα βάρη μιας λιτότητας;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι ακόμα η κυβέρνηση δεν γνωρίζει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από τις ρυθμίσεις αυτές επιμένοντας στο ότι «δεν είναι τόσο το δημοσιονομικό όφελος, που υπάρχει και αυτό αλλά δεν είναι εκεί το μεγάλο ζήτημα, το περισσότερο είναι το πολιτικό και το συμβολικό σε αυτή την ιστορία και είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και αρκετό καιρό.  Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.