Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος στην «El Pais»: «Δεν χρειαζόμαστε πλέον την Τρόικα»

36

Για εντυπωσιακό πλέονασμα που είναι καλύτερο και από αυτό της Σιγκαπούρης κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην ισπανική εφήμερίδα El Pais ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι «δεν χρειαζόμαστε πλέον την τρόικα. Έχουμε την ευκαιρία για να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα».

«Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό» επιμένει ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι «η εξυπηρέτηση του χρέους είναι εντελώς αποδεκτή, λιγότερο από το μισό από ό,τι πριν από την κρίση».

Σχολιάζοντας την εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι η «παράδοση του σοσιαλιστικού κόμματός μας ήταν πάντα οι κοινωνικές παροχές» σημειώνοντας ότι «είναι πλέον πολύ δύσκολο για την κοινωνική μας βάση να αποδεχθεί μια αντίστροφη πορεία». «Δεν βρισκόμαστε σε μια φυσιολογκή κατάσταση, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πραγματικού οικονομικού πολέμου για να προστατεύσουμε τη χώρα, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο για τους απλούς ανθρώπους να το κατανοήσουν αυτό» συμπληρώνει.

Δεν παραλείπει να επιτεθεί επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον ως «ένα παράδοξο φαινόμενο, που ενσωματώνει την αντίδραση μέρους της εκλογικής μας βάσης».

Σημειώνει, τέλος, ότι μολονότι αντιλαμβάνεται τον θυμό του κόσμου «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, το Κοινοβούλιο απέρριψε το πρώτο πρόγραμμα, αλλά το δεύτερο ήταν σκληρότερο».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.