Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος προς Γκάμπριελ: Να βοηθήσει το SPD για να εγκριθεί η δίμηνη παράταση του Μνημονίου

46

Τη βοήθεια του γερμανικού κόμματος SPD, του κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να εγκριθεί πριν τα Χριστούγεννα η παράταση του Μνημονίου κατά δύο μήνες, ζήτησε από τον επικεφαλής του κόμματος και αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Βερολίνο.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Γκάμπριελ να βοηθήσει και για τη μετάβαση της Ελλάδας στη μετά Μνημόνιο εποχή με την έγκριση από την γερμανική ομοσπονδιακή βουλή και του αιτήματος χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν επίσης η πραγματική οικονομία της Ελλάδας, η διμερής συνεργασία, οι επενδυτικές ευκαιρίες και η ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι δύο συναντήσεις με τον κ. Γκάμπριελ την Πέμπτη και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τετάρτη «επιβεβαίωσαν με τον πιο καθαρό τρόπο την απόφαση του Eurogroup, η οποία στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα, ένα μήνυμα πως μπορούμε να βαδίσουμε συντεταγμένα, προς την έξοδο από το μνημόνιο και προς την αλλαγή σελίδας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αίτημα που υπέβαλε την Τρίτη η Ελλάδα ώστε το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο θα έληγε στην παρούσα μορφή στις 31 Δεκεμβρίου, να επιμηκυνθεί κατά δύο μήνες, ο κ. Σόιμπλε ανακοίνωσε ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα φέρει το θέμα στην Ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.