Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο-Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης (Βίντεο)

83

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας από τη Θεσσαλονίκη το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης.

«Κάποιοι θα μείνουν με την όρεξη. Ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο. Βγαίνουμε από την κρίση» τόνισε, ασκώντας κριτική στην Αντιπολίτευση, η οποία δεν θέλει να βγει η χώρα από το Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο δίλημμα που ο ίδιος έθεσε, λέγοντας ότι μίλησε προεκλογικά για όσα άλλοι θα θέσουν από το βράδυ κιόλας των εκλογών.

Παράλληλα, παρουσίασε τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η Ελλάδα μετά το μνημόνιο.

Ο πρώτος άξονας, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι πολιτικός. «Όταν λέμε ότι υπάρχει δίλημμα περιγράφουμε την πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει και αναλαμβάνει την ευθύνη» σημείωσε.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τη δημοσιονομική κατάταση: δηλαδή όχι νέα μέτρα, διατηρήσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, διατηρήσιμο κοινωνικό μέρισμα, βιώσιμο χρέος, μόνιμη επιστροφή στις αγορές, σταδιακή μείωση της φορολογίας.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τη σημασία που είχε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «και όχι των τραπεζιτών», για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ο τέταρτος άξονας έχει να κάνει με τις θεσμικές αλλαγές, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε διοργανώσει πριν από ένα χρόνο ημερίδα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, το ζήτημα είναι η τήρηση και ο σεβασμός του Συντάγματος και όχι να κάνουμε το Σύνταγμα «γήπεδο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων».

Ο τελευταίος άξονας και σημαντικότερος για τον κ. Βενιζέλο είναι η κοινωνική συνοχή και η προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε κεντρική στόχευση του όλου σχεδίου είναι η ανάσχεση της ανεργίας, όχι μόνο μέσω των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά μέσω των θέσεων που θα δημιουργηθούν από την οικονομική ανάπτυξη.

«Αν δεν το πετύχουμε αυτό, δεν μπορεί να καταλάβει ο πολίτης ότι βγαίνουμε από την κρίση. Τα πάντα μετριούνται με κριτήριο την απασχόληση» υπογράμμισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.