Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ

30

Προβληματισμό για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. «Μας προβληματίζουν οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας όσον αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου και η κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δημιουργεί μια κρίση σε μια ήδη ασταθή περιοχή».

Αναφερόμενος στο ουκρανικό ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη Ρωσία «σκέλος του προβλήματος» και δήλωσε ότι στηρίζει «σταθερά και σθεναρά» την ουκρανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι στην Ουκρανία υπάρχει «πολιτική και διπλωματική κρίση» και υπογράμμισε ότι «η Ρωσία είναι σκέλος του προβλήματος» και «θα πρέπει να είναι και μέρος της κρίσης».

Χαρακτηρίζοντας ως «άνευ προηγούμενου» τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η ISIS και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις αποτελούν «παγκόσμια τρομοκρατική απειλή» και επεσήμανε ότι «θα πρέπει να μπλοκάρουμε την εισροή μαχητών στην περιοχή και τη διείσδυσή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

«Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της κατάστασης αυτής (μεταναστευτικό ρεύμα) με την αίσθηση του κατεπείγοντος. 250.000 μετανάστες από το Αφγανιστάν ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.