Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Καθένας είναι αντιμέτωπος με το ποσοστό της προσωπικής του ευθύνης

30

Tο δίλημμα εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας να πάει σε πρόωρες εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην εφημερίδα Hellenic Mail.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καλεί τους βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν ποια είναι η θέληση του ελληνικού λαού και επισημαίνει ότι «οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν τη συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της προσωπικής του ευθύνης για τη μοίρα του τόπου», αναφέρει και προσθέτει: «Τώρα που είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας και τη μετάβαση από το μνημόνιο στην προληπτική πιστωτική γραμμή, οι συνταγματικές προβλέψεις για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, διαστρέφονται δυστυχώς από την αντιπολίτευση».

Όπως υποστηρίζει, μετατρέπονται από λόγος διαμόρφωσης μεγάλων συναινέσεων σε μηχανισμό εκβιαστικής διάλυσης της Βουλής.

«Ο λόγος ανήκει συνεπώς στους πολίτες που μπορούν να επιβάλλουν τη σοβαρότητα, τη συνεννόηση, τη θεσμική συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.