Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Επικίνδυνη επιλογή να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-Ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από το σύνδρομο του 1989

53

Έκκληση για συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» στις εκλογές, απηύθυνε σε ομιλία του στα Τρίκαλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη επιλογή» να θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ , επειδή επιθυμούν να γυρίσει η χώρα στις παλιές καλές εποχές.

Απευθύνθηκε στην παραταξιακή και εθνική τους ευθύνη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πατριωτισμός τζάμπα», και «ο φευγάτος δεν έχει γίνει ποτέ ήρωας».

Επιτέθηκε δε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απειλεί με διώξεις επειδή πάσχει από το «σύνδρομο του 1989».

Σε προεκλογική εκδήλωση, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Υπάρχει η συσπείρωση της παράταξης και η εθνική ευθύνη. Γιατί η παράταξη αυτή συνδέεται ιστορικά, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με ότι μεγαλύτερο έχει γίνει στον τόπο, αλλά δεν υπάρχει χάριν του εαυτού της ή χάριν στης ηγεσίας ή χάριν των στελεχών της. Υπάρχει χάριν του έθνους, της πατρίδας. Πατριωτισμός σημαίνει κόστος. Πατριωτισμός τζάμπα δεν υπάρχει. […] Η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά της».

«Στις εκλογές αυτές πάμε όχι για να αναδείξουμε μια νέα κυβέρνηση και μια νέα Βουλή, αλλά, κατά βάθος, εάν κάτι στραβώσει θα τεθεί θέμα για την πορεία της κυβέρνησης, για τη σταθερότητα της χώρας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τώρα κάποιοι κάνουν υπομονή προκειμένου να χαλάσει η εικόνα και το βράδυ των εκλογών να πουν, τώρα δεν μπορείτε να συνεχίσετε» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν θα φταίμε εμείς. Εμείς είμαστε δημοκρατικά ευαίσθητοι, σεβόμαστε τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος θα κάνει την επιλογή του και θα αναλάβει το κόστος της επιλογής. Δεν μπορεί κάποιοι πάνω στις πλάτες τις δικές μας να αναπτύσσουν το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και να παίζουν με το μέλλον της χώρας». Για τους 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στηρίζουν ως «Τιτάνες» το βάρος της χώρας και σημείωσε πως για να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα τα πράγμα είναι απλά: «Πρέπει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει η Ελιά».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ότι πάσχουν από το «σύνδρομο του 1989» γι’ αυτό και απειλούν τα μέλη της κυβέρνησης με εισαγγελικές διώξεις και ειδικά δικαστήρια. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν κάποια κόμματα που είναι «διφορούμενα» και δεν λένε καθαρά τι θέλουν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.