Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Είναι μια ικανοποίηση να βλέπεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να προσχωρούν στη λογική του μνημονίου

54

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας και την παραίτηση Σακελλαρίδη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μια ικανοποίηση να βλέπεις την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσχωρεί στη στρατηγική μας, στη λογική του μνημονίου, να αυτοδιαψεύδεται, να δικαιώνει δύσκολες επιλογές των προηγούμενων έξι ετών είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό πρόσθεσε : «Η αμφιθυμία, το υπό λανθάνον ψέμα, το οποίο δεν θεραπεύεται εύκολα, διότι βλέπετε πως και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουμε αντιστάσεις. Δεν έχουμε μόνο την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη, που τον τιμά από πλευράς προσωπικής συνείδησης, αλλά δείχνει την εσωτερική αντίφαση στην πλειοψηφία.

Έχουμε και το ζήτημα του κ. Νικολόπουλου στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Έχουμε μια ασταθή πλέον κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχουμε μια κρίση νομιμοποίησης πρώιμης. Δυο μόλις μήνες μετά τις εκλογές έχουμε προβλήματα στρατηγικής, προβλήματα ήθους, προβλήματα θεσμών. Θεσμικό κατήφορο, υπόθεση Πανούση. Έχουμε αμφισβήτηση θεμελιωδών επιλογών της κυβέρνησης από την κυβερνητική της πλειοψηφία.

Και ταυτόχρονα όλα αυτά δημιουργούν ένα εξαιρετικά επισφαλές πλαίσιο για να συνδέσεις την οικονομική σου πολιτική με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με εθνικά θέματα, με τη διαχείριση των προσφυγικών πιέσεων και ροών, με την διαχείριση της απειλής της τρομοκρατίας.»

Ο κ.Βενιζελος κάλεσε τον Αλεκη Τσιπρα να πει με γενναιότητα ότι η τακτική και η ρητορεία του ως αντιπολίτευση ήταν λάθος και έβλαψε τη χώρα.

«Οταν  αλλάζεις γραμμή, άλλαξε γραμμή με γενναιότητα, πες ότι εντάξει, έλεγα λάθη, έλεγα ψέματα, είχα αυταπάτες, εμπόδισα την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων, έχω προκαλέσει βλάβη στην οικονομία, δεν το λέει αυτό η κυβέρνηση. Δεν θέλω να το πει, δεν θέλω να ταπεινώνεται κανείς. Έχει σημασία να το συνειδητοποιούν αυτοί που νέμονται την εξουσία και έχουν την ευθύνη για την εκπροσώπηση της ελληνικής δημοκρατίας. Να το κατανοήσουν για να μην προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.