Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος για τραπεζική αργία και capital controls: «Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν»

33

Υπεκφυγή, για να αποφύγει τη σύγκρουση με το εσωτερικό, ήταν η απόφαση για δημοψήφισμα, σύμφωνα με την ερμηνεία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με τα παιχνίδια και τις μπλόφες.

«Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Τα non paper του Μαξίμου;» αναρωτήθηκε. Επίσης, ζήτησε να συγκληθεί η Βουλή και να ανακληθεί η απόφασή της για δημοψήφισμα.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, δήλωσε ότι «ενός κακού μύρια έπονται» και πως ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε μια περιπέτεια, υποστηρίζοντας ότι «τράπεζες κλειστές δεν είχαμε ούτε πέντε λεπτά, χωρίς τράπεζες δεν έχεις τρόπο να χρηματοδοτήσεις την αγορά, την απασχόληση, τράπεζες είναι οι καταθέσεις, τράπεζες είναι τα δάνεια που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες».

Ο κ. Βενιζέλος, η συνέντευξη του οποίου διεκόπη λόγω μετάδοσης των εξελίξεων μετά την απόφαση επιβολής capital controls, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας επικοινωνούσε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για τραπεζική αργία, άρα υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν.

«Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν. Έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.