Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Βγαίνουμε από τον κύκλο των υπέρμετρων θυσιών – Στο Βερολίνο αύριο για συνάντηση με τον Σόιμπλε

50

Για την έξοδο της Ελλάδας από τον κύκλο των υπέρμετρων θυσιών και τη μετάβαση της χώρας στο καθεστώς προληπτικής γραμμής έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του το πρωί της Τρίτης.

Όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος το νέο καθεστώς δεν είναι δάνειο, δεν είναι μνημόνιο, δεν είναι η συχνά προσβληητική επιτήρηση από την Τρόικα αλλά ένας «θώρακας προστασίας».

«Πρόκειται για έναν μηχανισμό διαφύλαξης των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού έτσι ώστε το πολύ σε έναν χρόνο να είμαστε μια χώρα χωρίς την ανάγκη του θώρακα προστασίας» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δυστυχώς έτσι διαμορφώνεται η σχέση ανάμεσα στα κράτη και τις αγορές ώστε αυτές να πιστοποιούν την «ανεξαρτησία» τους, η οποία ταυτίζεται με τη δυνατότητά τους να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια.

Στο Βερολίνο αύριο για συνάντηση με τον Σόιμπλε

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, θα μεταβεί, αύριο, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί, περί ώρα 17:15, με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, θα έχει συναντήσεις με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας, Sigmar Gabriel και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier. Κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του, κ. Steinmeier, θα λάβει χώρα στις 16:30.

Τα σχόλια είναι κλειστά.