Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: «Απεχθής πράξη» το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή

54

Απεχθή πράξη χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το φλερτ άμεσο ή έμμεσο με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεών της, τύπου Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι κάνει λάθος ο Αλέξης Τσίπρας όταν προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι την ίδια στιγμή είναι δημοκρατικό καθήκον να προσπαθεί κανείς να πείσει έναν πολίτη να αλλάξει γνώμη για να μην ψηφίζει πλέον τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν θεωρώ δηλαδή ότι το 16% του κ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι χρυσαυγίτες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά το χέρι τους πήγε και ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο τέτοιο. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί σημαίνει έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας, δε, στην κατηγορία που του απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμετείχε σε μια κυβέρνηση με μέλος την τον κ. Μπαλτάκο που είχε απευθείας διασύνδεση με ηγετικά στελέχη της ΧΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε ότι είχε ζητήσει να φύγει ο κ. Μπαλτάκος από την κυβέρνηση.  «Το θέμα είναι να μην υπάρχουν υπόγειες διαδρομές. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να μιλάω μόνος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ από το Μάιο του 2012 επί 14 μήνες ώσπου να κινηθούν οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές και για όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοψηφίσματος απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας τους ότι «εδώ το βράδυ της Κυριακής κάποιοι θα ερμηνεύουν την ψήφο σας. Την ψήφο σας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αυτός δεν θέτει το ίδιο δίλημμα «εγώ το θέτω για να απαντηθεί σωστά. Ο κ. Τσίπρας το θέτει για να εκβιάσει μια λανθασμένη και επικίνδυνη απάντηση».

Αναφερόμενος στο θέμα των Καννών και το δημοψήφισμα ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αστειότητες όσων υποστηρίζουν ότι τον κ. Παπαδήμο επέβαλε ο Μπαρόζο. «Ο κ. Παπανδρέου από τον Ιούνιο του 2011 επιδίωξε να συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων με άλλο πρωθυπουργό, στις 15 Ιουνίου. Στις 16 Ιουνίου το βράδυ 17 ξημερώματα έγινε ο ανασχηματισμός και αναγκάστηκα εγώ να δεχτώ τη θέση του υπουργού Οικονομικών επειδή δεν τη δέχτηκε ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Παπανδρέου μετά τις Κάννες συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά και πανηγύρισε και σωστά την εθνική ενότητα και τη συνεργασία, κάλεσαν και τον κ. Καρατζαφέρη. Πήγαν και οι τρεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι προτείνουν και οι τρεις αρχηγοί τον κ. Παπαδήμο. Είχε προηγηθεί η πρόταση για τον κ. Κακλαμάνη, η πρόταση για τον κ. Πετσάλνικο. Τον κ. Παπαδήμο τον διάλεξε ο κ. Παπανδρέου και οι άλλοι δύο αρχηγοί».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στις σημερινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, για «έλληνα πολιτικό που πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα». «Θα είναι πριν αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι κατά το διάστημα που διετέλεσε υπουργός «δώσαμε πολλές φορές τη μάχη να μείνει η χώρα στο ευρώ, με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες μετείχε και ο ίδιος ο Σόιμπλε».

«Οι Έλληνες ποτέ δεν έμαθαν και ποτέ δεν θα μάθουν τι είναι αυτό από το οποίο γλιτώσαμε έως χώρα» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για τα σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.