Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Ανακούφιση η πολιτική στροφή Τσίπρα, αλλά ο λογαριασμός ανέβηκε πολύ

28

«Είναι ανακουφιστικό που ο κ. Τσίπρας κάνει μία μεγάλη πολιτική στροφή». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξη του στον Real FM, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «υπάρχει ένα κλίμα ανακούφισης πως αποφύγαμε την καταστροφή αλλά με την απόλυτη καταστροφή απειλούσε η ίδια η κυβέρνηση με τα περί Κούγκι».

Όπως υπογράμμισε: «Φάνηκε ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν είναι εξυπνάδα, ούτε τακτική θεωρία παιγνίων, αλλά βλάβη που έχει προκληθεί από την καθυστέρηση».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λάθος την εντύπωση ότι η κυβέρνηση «το πάλεψε»: «Είχε τεράστιο κόστος, αποδυναμώθηκε η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Ήταν μόνο επικοινωνιακό γιατί ενώ τελικά την είχαμε αποφύγει εμείς τη μείωση συντάξεων τώρα επετεύχθη. Έχουμε μείωση των συντάξεων μέσω της αύξησης των εισφορών.

Όπως είχα πει, το email Χαρδούβελη φαίνεται ως παιδική χαρά μπροστά στον κατάλογο μέτρων που συμφωνεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Φοβάμαι ότι θα αυξηθεί και άλλο ο λογαριασμός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.