Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Άμεση στήριξη στις οικογένειες των Ελλήνων θυμάτων στη Μαριούπολη

32

Η στήριξη της ελληνικής πολιτείας προς τις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής θυμάτων στην Μαριούπολη θα είναι άμεση, ανάφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τα συλληπητήριά του προς τις οικογένειες και επεσήμανε πως είναι «ζητούμενο ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο, ότι μεταξύ των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από οβίδα πυροβολικού που ερρίφθη, χθες, στο χωριό Σαρτανά, πλησίον της Μαριούπολης, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, και άτομα ελληνικής καταγωγής.

Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η στήριξη μας θα είναι άμεση.

Στις δύσκολες αυτές ώρες, η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας και ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του καθώς και τον τραυματιών.

Η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Μαριούπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι η πρώτη μέριμνά μας. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.