Ειδησεογραφικό site

«Βγαίνει μπροστά» ο Βενιζέλος: Δεν θα αφήσω να χαθούν θυσίες 5 ετών

40

Ανοιχτές όλες τις ερμηνείες αφήνει η νέα δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τη τρίτη ψηφοφορία της εκλογής Προέδρου όσο και για τις κινήσεις του σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Αναφορά με «σημασία» στα 5 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Πολλές πολιτικές ερμηνείες ακολουθούν τη νέα δήλωση του Ευ. Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες καθώς εκτιμάται ότι περιέχονται σε αυτήν τρία στοιχεία: α) η επανάληψη του ενδεχομένου να υπάρξει ακόμα και τώρα περιθώριο ευρύτερης συνεννόησης για το πρόσωπο του Προέδρου, ενώ έχει ανακοινωθεί ήδη η υποψηφιότητα Στ. Δήμα, β) η “προειδοποίηση” προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μέχρι τώρα ισορροπίες τις οποίες είχε αποδεχτεί το ΠΑΣΟΚ θα αναθεωρηθούν στο ενδεχόμενο που οδηγηθούμε πρόωρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση, θέση που θεωρείται ότι απαντά στη δήλωση Παπαμιμίκου ότι η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ τελειώνει αυτόματα σε περίπτωση νέων εκλογών και γ) οι σαφείς αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ για την αντιπολιτευτική στάση που κράτησαν τόσο στις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου όσο και σε εκείνες της κυβέρνησης Παπαδήμου, στις οποίες ο ίδιος συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών, καθώς επισημαίνει τις “θυσίες” που ο ίδιος προσωπικά αλλά και το ΠΑΣΟΚ υπομένει επί 5 χρόνια (2010-2015) για τη σωτηρία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε φτύσει αίμα πέντε χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και παρουσιάζει επιτεύγματα. Αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγαίνει μπροστά λέγοντας ότι «Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω – και μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ’ οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ’ οδόν προς τις εκλογές» τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν ο ελληνικός λαός θέλει να κάνει την επιλογή μετά να αναθέσει την ευθύνη σε κάποιους που θα καταστρέψουν μετεκλογικά τα επιτεύγματα και τις θυσίες, ας το κάνει. «Ως τότε όμως εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κάναμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο πόνο»

Επισημαίνεται πάντως ότι σε σημερινή του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ ΦΜ το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, προχώρησε σε παρόμοιες δηλώσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι “Η οικονομία θα καταστραφεί εν τη πορεία προς τις εκλογές και όχι την επομένη των εκλογών..”

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.