Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης στο CNBC: Τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή είναι σαν το κυνήγι θησαυρού

60

Κυνήγι θησαυρού χαρακτήρισε μιλώντας στο CNBC ο Γιάνης Βαρουφάκης τη συλλογή εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Όπως δηλώνει στην κάμερα του καναλιού, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όταν ερωτάται για το ύψος των προσδοκόμενων εσόδων απαντά: «Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν ξέρουμε, είναι σαν κυνήγι θησαυρού. Είναι σαν μια ανασκαφή. Δεν ξέρεις για τί ψάχνεις, ελπίζεις να βρεις ένα μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το θέμα είανι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Παράλληλα δηλώνει σίγουρος ότι δεν υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση καθώς όπως εξηγεί, «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Φαντάζεστε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισ. ευρώ;»

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του καναλιού η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους και θα σταματήσει τις κατασχέσεις και έτσι οι Έλληνες δεν πλήρωναν φόρους και δόσεις πρόβλημα για τις τράπεζες και γι’ αυτό ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε την Ελλάδα να αποκαταστήσεί την «κουλτούρα των πληρωμών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.