Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: «Σε καμία περίπτωση» δεν θα υπάρξει «bail-in»

22

Ότι «σε καμία περίπτωση» δεν θα υπάρξει θέμα «bail-in» στην Ελλάδα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκης, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, λίγη μόνο ώρα έπειτα από τη νέα, άκαρπη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την χώρα μας.

Ειδικότερα, σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα «bail-in» ο κ.Βαρουφάκης απάντησε «σε καμία περίπτωση», ενώ διευκρίνισε πως αυτό που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι το θέμα του χρέους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, λίγες μόνο ώρες προτού ανακοινωθεί η επιβολή των capital controls, ο κ. Βαρουφάκης τόνιζε με επίσημη ανακοίνωσή του ότι ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες και η νομισματική ένωση «είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες», τονίζοντας μάλιστα πως «η ελληνική κυβέρνηση εναντιώνεται στην όλη ιδέα του».

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η  ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.