Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Παραγωγική η συζήτηση με Ντράγκι -Τι έγινε στο ραντεβού στην έδρα της ΕΚΤ

28

Παραγωγικές χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις συνομιλίες που είχε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μετά τη συνάντηση διαβεβαίωσε πως υπήρξε εξαιρετική επικοινωνία, γεγονός που -όπως είπε- του προσφέρει «μια ισχυρή ενθάρρυνση για το μέλλον».

Οι κ. Βαρουφάκης και Ντάγκι συναντήθηκαν το πρωί με κορυφαία ζητήματα τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και την τύχη του ελληνικού προγράμματος. Πάντως, σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΚΤ αντιτίθεται σε ορισμένα βασικά σημεία του σχεδίου του κ. Βαρουφάκη.

Μέχρι πριν από τη συνάντηση ο κ. Ντράγκι φερόταν να απορρίπτει την πρόταση της Αθήνας για χρηματοδότηση – γέφυρα μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισ. ευρώ.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τις ελληνικές προτάσεις για ανταλλαγή χρέους και οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, που αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες από την Αθήνα και δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για τις πρακτικές και νομικές δυσκολίες που συνεπάγεται ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

«Χωρίς να έχουμε στα χέρια μας λεπτομέρειες ώστε να μελετήσουμε σωστά την ιδέα, δεν βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση και επίσης υπάρχουν σημαντικές πρακτικές δυσκολίες», δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στάση αναμονής τηρεί και η γερμανική κυβέρνηση που χαιρέτισε όμως την «προθυμία» της Ελλάδας να παραιτηθεί από την απαίτηση του «κουρέματος».

Το Βερολίνο αναμένει με εξαιρετικό ενδιαφέροντην αυριανή συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με την ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.