Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Καταθέσαμε ολοκληρωμένη συμβιβαστική πρόταση

24

Η Ελλάδα κατέθεσε μία ολοκληρωμένη συμβιβαστική πρόταση, υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Εξηγήσαμε, είπε ο κ. Βαρουφάκης, ότι ήρθαμε κοντά με τους θεσμούς. Οι μικρές μας διαφορές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν έλλειψη συμφωνίας. Η ελληνική αντιπροσωπεία έστειλε ισχυρό μήνυμα στο Eurogroup παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση που εφόσον γίνει αποδεκτή, θα θέσει τέλος στο δράμα των τελευταίων ετών.

Σαφείς ήταν οι αιχμές του κ. Βαρουφάκη καθώς όπως επισήμανε η ηγεσία του Eurogroup επέλεξε να αναφερθεί μόνο στις ευθύνες της ελληνικής πλευράς και επικαλέστηκε άρθρο του κορυφαίου οικονομολόγου του ΔΝΤ Μπλανσάρντ όπου αναφέρει ότι μία αξιόπιστη συμφωνία θα απαιτήσει δύσκολες αποφάσεις από όλες τις πλευρές.

«Μία από τις μεγάλες αγωνίες που έχουν οι εταίροι μας είναι μήπως κάποια κυβέρνηση εκτρέψει τον προϋπολογισμό. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες και προτείναμε στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού να συνδιάζεται με αυτοματοποιημένο σύστημα και να γίνεται άμεση μείωση όλων των δαπανών του δημοσίου» ανέφερε.

«Η ελληνική κυβέρνηση διαισθανόμενη την ιστορική στιγμή κάλεσε τους εταίρους να προβούμε σε μία γρήγορη διαπραγμάτευση σε επίπεδο υπουργών ή καλύτερα αρχηγών κρατών. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς αλλά είναι αρκετός για αμοιβαία επωφελή λύση» είπε κλείνοντας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.