Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Καμία σύγκρουση με την Ε.Ε.

27

«Καμία σύγκρουση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς αν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η χώρα μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε..

«Καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων οι οποίοι τον περίμεναν το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ότι σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να πει «μην προτρέχετε».

Ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε πάντως να απαντήσει σε επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ και του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι κ. Βίζερ και Κοστέλο έφθασαν στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, είχαν επαφές στο υπουργείο Οικονομικών και αναχώρησαν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η επίσκεψη έγινε για την καλύτερη προετοιμασία της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup της Τετάρτης και στόχος των δύο αξιωματούχων ήταν να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων.

Από την κυβέρνηση πάντως προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο ταξίδι – αστραπή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.