Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Θα επιχειρήσουμε να βρούμε κοινό τόπο με τους εταίρους μας

30

Χείρα συνεργασίας στους εταίρους και δανειστές θα τείνει η ελληνική κυβέρνηση μετά το σημερινό δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως είπε, δυστυχώς αυτούς τους πέντε μήνες της διαπραγμάτευσης οι δανειστές έδειξαν ότι δεν θέλουν συμφωνία και από την πρώτη στιγμή σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες.

«Μας έδωσαν ένα τελεσίγραφο και σήμερα ο ελληνικός λαός το επέστρεψε σε αυτούς που το έστειλαν» διεμήνυσε και συμπλήρωσε ότι από αύριο «με αυτό το ΟΧΙ θα τείνουμε χείρα συνεργασίας στους εταίρους μας και θα τους καλέσουμε έναν-έναν να βρούμε κοινό τόπο και να δουν θετικά το γεγονός ότι το ΔΝΤ, προς τιμήν του, εξέδωσε μια έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους».

«Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ για τη στάση αναμονής που κράτησε από την Παρασκευή και δείχνει την κοινή μας αγωνία και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Και κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών:

Θα αντιμετωπίσουμε θετικά και την Κομισιόν, η οποία θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής που είναι και πληγή της Ευρώπης. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της. Σήμερα είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στη δημοκρατική Ευρώπη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.