Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Δεν πάω με τον Λαφαζάνη – Με τον Τσίπρα, μπορεί, αν και πρόδωσε το λαό

50

 

Έπειτα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Observer» από τη βίλα του στην Αίγινα, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα Λαφαζάνη, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός ότι τους συμπαθεί.«Τους συμπαθώ, και πιστεύω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός», είπε, σημειώνοντας πως για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψή του ότι είναι καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Ωστόσο, την ίδια ώρα υπογράμμισε πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή.

«Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο να μετέχει ξανά σε μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «ποτέ μη λες ποτέ».

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως θα συμμετείχε ξανά στην κυβέρνησή του υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη.

Τέλος, αναφερόμενος στα δάνεια που έχει λάβει η χώρα ο πρώην ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα αποπληρώσει κάτι που, όπως είπε, γνωρίζει ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ.

Ο Τσίπρας πρόδωσε τον λαό

Πάντως, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη γαλλική τηλεόραση ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον κ. Τσιπρα ότι πρόδωσε τον ελληνικό λαό.

«Ο Aλέξης Τσιπρας δεν με πρόδωσε προσωπικά. Πρόδωσε τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως του δίνει όλες τις ευχές του, αλλά δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στον δρόμο που επέλεξε καθώς και ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της «Die Welt»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.