Ειδησεογραφικό site

Βαλς: Η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

37

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αποτελεί γεωπολιτική προτεραιότητα για την Ευρώπη, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλς, η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ υποστήριξε ότι αν τελικά η χώρα βγει από την ζώνη του ευρώ αυτό θα έχει γεωπολιτικές συνέπειες και θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

«Η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ και επομένως στην καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και γεωπολιτικής σημασίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Το να επιτρέψουμε την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη θα είναι παραδοχή ανικανότητας και η Γαλλία το απορρίπτει αυτό», τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί πως μία συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές είναι κοντά.

«Τα βήματα για να βελτιωθεί η διοίκηση στην Ευρωζώνη πρέπει να επισπεύσουν. Η Γαλλία θέλει με απόλυτη αποφασιστικότητα να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους.

Για το καυτό θέμα του δημοσίου χρέους, μάλιστα, είπε ότι δεν υπάρχουν ταμπού για την συζήτηση της αναδιάρθρωσής του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.