Ειδησεογραφικό site

Βαγγέλης Μαρινάκης: Φτιάξαμε έναν Ολυμπιακό αυτάρκη, όπως το είχα υποσχεθεί

42

Εφ΄ όλης της ύλης μίλησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη συνάντηση που είχε απόψε με τους οργανωμένους οπαδούς της πειραϊκής ομάδας.

Ο πρώτος παράγοντας των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε πως παραμένει πιστός στο πλάνο που έθεσε όταν πέρασε στα χέρια του η ομάδα, δηλαδή να κάνει τον Ολυμπιακό αυτάρκη, στους ποδοσφαιριστές που έφυγαν φέτος αλλά και στην προσπάθεια να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο, ενώ δήλωσε ότι έχει συνεισφέρει ως τώρα 100 εκ. ευρώ από την προσωπική περιουσία του.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε:

Στις προ τετραετίας εξαγγελίες του: «Σε σχέση με όσα είπα πριν από 4 χρόνια είμαι απολύτως συνεπής. Υποσχέθηκα έναν Ολυμπιακό αυτάρκη και αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε, με πλάνο, με όραμα, με θυσίες. Κυρίως όμως, αυτό είναι το μοντέλο για τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε εμείς. Έναν Ολυμπιακό που περνάει την οικονομική κρίση με ευρωστία και ρώμη οικονομική ».

Στην αναλογία εσόδων-εξόδων: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η ομάδα έχει χάσει από τα έσοδα της σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτά τα 15 εκατομμύρια είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τις χορηγίες, τα εισιτήρια. Έτσι το τεράστιο μπάτζετ που έχει ο Ολυμπιακός για τα ελληνικά δεδομένα, ένα μπάτζετ περίπου 55 εκατομμυρίων το χρόνο, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και λειτουργικά έξοδα, καλύπτεται από τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Και αυτό το μοντέλο είναι αναγκαστικό λόγω financial fair play και αν θέλουμε να βρισκόμαστε στην Ευρώπη».

Στο φετινό προϋπολογισμό: «Είμαστε μείον εννέα εκατομμύρια. Δώσαμε είκοσι, πήραμε τριάντα από πωλήσεις άρα μας μένει ένα εκατομμύριο που έχει ήδη επενδυθεί αυτήν εδώ τη χρονιά, στο πολλαπλάσιο, στο Ρέντη, στην Ακαδημία μας, στο Καραϊσκάκη και τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει στο γήπεδο, στον Ερασιτέχνη. Και τέλος πάντων είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτοί οι Πρόεδροι στην Ευρώπη που έχουν βάλει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ που έβαλα εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την προσωπική μου περιουσία.

Στους παίκτες που έφυγαν: «Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε προτάσεις για τον Μανωλά ενώ ξέραμε ότι θα φύγει και ο Χολέβας που ήταν ξένο σώμα και δεν τον ήθελε ο προπονητής. Πήραμε τον Μποτία και τον Μαζουάκου, πιστοί στο δόγμα ότι θα υπάρχουν αντικαταστάσεις για όλους. Η πρόταση για τον Σάμαρη ήταν εκτός προγράμματος. Όμως ήταν μια εξαιρετική προσφορά για τον Σύλλογο και γι αυτό είπαμε ναι. Ο Αβραάμ ήταν ειδική περίπτωση. Ήθελε να φύγει αν και τον πιέσαμε για να μείνει και μάλιστα του προσφέραμε νέο συμβόλαιο για να κλείσει την καριέρα του εδώ».

Στο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα: «Επειδή κάποιοι μιλούν για αφελληνισμό, να θυμίσω ότι η ομάδα έχει πάρει εφέτος μόνο, τον Φορτούνη, τον Μπουχαλάκη, γύρισε ο Διαμαντάκος και ο Μήτρογλου, πήραμε τον Γιαννούλη και τον Αυλωνίτη, υπάρχει φυσικά ο Σιόβας αλλά και οι μικροί τερματοφύλακες Χουτεσιώτης και Στρέζος. Φυσικά πήραμε και τον Κολοβό, που είναι δανεικός στον Πανιώνιο, τον μικρό τον Πλέγα από την Παναχαϊκή που θεωρείται τεράστιο ταλέντο, όπως και τον Καθάριο από τον Πανθρακικό αλλά και τον Καραμάνο από τον Ατρόμητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλουμε Έλληνες! Αντίθετα, σαρώνουμε όλη την ελληνική αγορά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.