Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: » Φατμαγκιούλ » κατά της σεξουαλικής βίας

40

Οι γυναίκες στην Τουρκία ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο διαδίκτυο στις 15 Φεβρουαρίου για να θέσουν ένα τέλος στην σεξουαλική παρενόχληση και στη βία κατά των γυναικών. Με το hashtag #sendeanlat (πες κι εσύ την ιστορία σου), οι Τουρκάλες αποφάσισαν να διηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες για την σεξουαλική κακοποίηση ή τις σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν υποστεί.

 Μετά την βάναυση δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Özgecan Aslan στη νότια επαρχία της Μερσίνας, δημιουργήθηκε κατακραυγή από άντρες και γυναίκες σε όλη την Τουρκία και έγιναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.

Η δημοφιλής Τουρκάλα ηθοποιός Μπερέν Σαάτ, γνωστή στη χώρα μας από τα τηλεοπτικά σήριαλ «Πειρασμός» και «Φατμαγκιούλ», έγραψε στο διαδίκτυο τις δικές της ιστορίες που αφορούν την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε στα μαθητικά της χρόνια αλλά και πρόσφατα από συνάδελφό της άντρα ηθοποιό.

«Θυμάμαι όταν επέστρεφα στο σπίτι από το φροντιστήριο το παιδί στο κτήριο που έμενα που μου έδειχνε το πέος του σε στύση και έτρεχα σπίτι με τρεμάμενα χέρια και δεν έλεγα την ιστορία σε κανέναν… Θυμάμαι την πάλη μου με έναν μεθυσμένο διευθυντή της τηλεόρασης που άρπαξε τα οπίσθια μου κατά την διάρκεια γιορτής στο κανάλι ένα βράδυ…», έγραψε η γνωστή ηθοποιός.

Ανάμεσα στις ιστορίες που οι γυναίκες μοιράζονται στο hashtag #sendeanlat κάποιες αναφέρονται στις δικές τους προσωπικές εμπειρίες σεξουαλικής επίθεσης και κάποιες άλλες μοιράζονται μέτρα αντιμετώπισης που πρέπει να λάβουν οι γυναίκες για να μη πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας.

Play Button

reEmbed 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.