Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Νέα ένταση στην Κω – Μετανάστες εγκλώβισαν αστυνομικούς στο τμήμα

38

 

Νέα ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Κω με δεκάδες μετανάστες να εγκλωβίζουν αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει εκρηκτική παρά το γεγονός ότι σήμερα το πρωί αναχώρησε από το νησί το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» με 2.000 μετανάστες καθώς στο πλοίο επέβαιναν επί το πλείστον Σύροι πρόσφυγες. Κι αυτό γιατί στο νησί εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες μετανάστες περιμένοντας είτε να ταυτοποιηθούν είτε να φύγουν με κάποιο τρόπο προς την ηπειρωτική Ελλάδα.


Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν το πρωί έξω από το ΑΤ τείνουν να γίνουν άγρια καθημερινότητα για το νησί του Ιπποκράτη με μετανάστες να συγκεντρώνονται έξω από το ΑΤ και να αποκλείουν μέσα σε αυτό τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί ως ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους. Στη συνέχεια έκλεισαν τον δρόμο με ορισμένους να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία.

Για τέτοιες καταστάσεις εξάλλου έχουν μιλήσει και οι ίδιοι αστυνομικοί με τη συγκλονιστική αναφορά προς τον εισαγγελέα στην οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ προειδοποιούν ότι θα θρηνήσουμε ζωές αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κω τη Δευτέρα αναχώρησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν σταλεί εκτάκτως στο νησί μετά τα σοβαρά επεισόδια των προηγούμενων ημερών όταν οι αστυνομικοί χρειάστηκε να προχωρήσουν σε χρήση των πυροσβεστήρων προκειμένου να απωθήσουν τους εξαγριωμένους μετανάστες.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.