Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Κρατούμενος με χειροπέδες σώζει αστυνομικό

38

 

Στον έφηβο Τζαμάλ Ριτζλέτζ χρωστά τη ζωή του ο αστυνομικός Φράνκλιν Φουλκς στη Φλόριντα. Ο αξιωματικός κατέρρευσε ενώ συμπλήρωνε το φάκελο του εφήβου που είχε συλληφθεί και κρατούνταν στο τμήμα με χειροπέδες. Ο Τζαμάλ άρχισε να κλωτσά την πόρτα ασφαλείας και να φωνάζει για να ειδοποιήσει τους άλλους αστυνομικούς να σπεύσουν σε βοήθεια.

Ο Τζαμάλ Ριτλέτζ συνελήφθη στις 10 Σεπτεμβρίου του 2014 για παραβίαση των όρων αναστολής (δεν είναι γνωστό για ποιο αδίκημα) και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Στα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος της Φλόριντα εμφανίζεται ο έφηβος στον ίδιο χώρο με τον αξιωματικό Φράνκλιν Φουλκς.

Ο έφηβος στέκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο αστυνομικός επεξεργάζεται τον φάκελό του. Ξαφνικά ο αξιωματικός καταρρέει, πιάνει το στήθος του και αγκομαχά.

Ο έφηβος περπατά προς τον αξιωματικό και αρχίζει να κλωτσά την πόρτα ασφαλείας και να φωνάζει για να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα.

Τέσσερις αστυνομικοί μπήκαν τρέχοντας στο κελί και έκαναν τεχνητή αναπνοή στον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και διακομίστηκε άμεσα σε κλινική.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι χωρίς την έγκαιρη επέμβαση του εφήβου και των αστυνομικών ο Φράνκλιν Φουλκς πιθανότητα δεν θα έχε επιζήσει.

Δεν είναι σαφές γιατί τα πλάνα εμφανίστηκαν τώρα στη δημοσιότητα (έχουν περάσει μήνες από το περιστατικό).

Στις 21 Ιανουαρίου το αστυνομικό τμήμα θα τιμήσει σε ειδική τελετή τον έφηβο και τους τέσσερις αστυνομικούς που έσωσαν τη ζωή του αξιωματικού Φουλκς.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.