Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Καρχαρίας την ώρα που γεννάει

72

Ο φωτογράφος Attila Kaszo έμεινε έκπληκτος όταν ανέλυσε τις φωτογραφίες που είχε βγάλει όταν καταδύθηκε στην θάλασσα των Φιλιππίνων για να πραγματοποιήσει έρευνα στον βυθό

Ο Attila Kaszo ερευνητής φωτογράφος με έδρα την Αυστραλία είχε την τύχη να φωτογραφήσει μια μοναδική στιγμή της γέννησης ενός καρχαρία στον βυθό των Φιλιππίνων το 2013. Τώρα η σπάνια αυτή φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Coral Reef» και ο ίδιος μίλησε για την εμπειρία του στο BBC.

Ο Kaszo ανέφερε ότι παρατήρησε έναν τεράστιο θηλυκό καρχαρία να κινείται ταραγμένος και με δυσφορία στον βυθό. Ο φωτογράφος στάθηκε σε απόσταση 15 μέτρων από τον καρχαρία και τον παρατηρούσε για τέσσερα λεπτά, ενώ παράλληλα τον φωτογράφιζε. Εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε και μάλιστα νόμισε ότι μια μέδουσα είχε κολλήσει κοντά στα γεννητικά όργανα του θαλάσσιου θηλαστικού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Kaszo όταν πήρε τις σχετικές φωτογραφίες για ανάλυση στο εργαστήριό του διαπίστωσε έκπληκτος ότι από τα γεννητικά όργανα του καρχαρία πρόβαλε το κεφάλι του νεογέννητου μικρού του!

Ο φωτογράφος έδωσε τις φωτογραφίες για περαιτέρω έρευνα στον ειδικό επιστήμονα και ερευνητή Simon Oliver από το πανεπιστήμιο του Chester με τον οποίο είχαν ταξιδέψει μαζί στις Φιλιππίνες. Ο Oliver δήλωσε στο BBC ότι όταν τις πήρε στα χέρια του έζησε μια από τις πιο σπάνιες στιγμές της καριέρας του, αφού θεωρεί ότι για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες γέννησης ενός καρχαρία.

Ο Oliver τόνισε ότι γενικότερα οι επιστήμονες γνωρίζουν ελάχιστα για την αναπαραγωγή των θαλάσσιων ειδών στους ωκεανούς.

Ο επιστήμονας Simon Thorrold, από το ωκεανογραφικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, δήλωσε στο BBC ότι χαρακτηρίζει την φωτογραφία γέννησης του καρχαρία «καταπληκτική» και θεωρεί ότι είναι η πρώτη φορά που φωτογράφος «αιχμαλώτισε» μια τέτοια στιγμή με τον φακό του, αν και αυτό είναι δύσκολο να το πει κανείς με σιγουριά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.