Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Και όμως αποφυλακίστηκε…

76

Πρόκειται για την περιβόητη «βασίλισσα του Ειρηνικού», τη Μεξικάνα Σάντρα Άβιλα Μπελτράν , ανιψιά του γνωστότερου «βαρόνου» ναρκωτικών, που συνελήφθη το 2007 και αποφυλακίστηκε το περασμένο Σάββατο από τις φυλακές του Μέξικο Σίτυ, έπειτα από επτά χρόνια κράτησης .

Η διαβόητη γυναίκα που κατόρθωσε να κυριαρχήσει στον ανδροκρατούμενο χώρο των καρτέλ ναρκωτικών στην πατρίδα της, το Μεξικό, πήρε το προσωνύμιο «βασίλισσα του Ειρηνικού» για την ιδιαίτερη ικανότητά της να ελίσσεται με σχετική ευκολία κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού και να διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μεξικού, ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της έφεσης που κατέθεσε η Άβιλα και διέταξε την αποφυλάκισή της.

12mexico.600

Η ιστορία της 54χρονης Άβιλα έγινε best seller («The Queen of the Pacific: Time to Talk») και δημοφιλής μπαλάντα, εντύπωση, δε, προκάλεσε η άνεση που είχε μπροστά στις κάμερες, όταν συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις 28 Σεπτεμβρίου του 2007 και ενώ οι αρχές του Μεξικού πανηγύριζαν για τη σύλληψή της.

Η «βασίλισσα του Ειρηνικού» απασχόλησε και τις Αρχές, όταν βρισκόταν έγκλειστη στις φυλακές, αλλά έγινε και πρωτοσέλιδο στον Τύπο, καθώς είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι έκανε θεραπείες μπότοξ μέσα στη φυλακή!

Η 54χρονη είναι ανιψιά του Miguel Ángel Félix Gallardo, ιδρυτή του καρτέλ ναρκωτικών «Γκουανταλαχάρα», το οποίο δεν υφίσταται πια, καθώς ο ίδιος εκτίει ποινή φυλάκισης 40 ετών σε φυλακή του Μεξικού για τη δολοφονία ενός Αμερικανού πράκτορα.

Η ίδια σχετίζεται και με το «βαρόνο των ναρκωτικών» Rafael Caro Quintero, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από φυλακή του Μεξικού το 2013, προκαλώντας συζητήσεις για την αμφιλεγόμενη απόφαση της απελευθέρωσής του…

Η περίπτωση της Άβιλα προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς μετά τη σύλληψή της και τον εγκλεισμό της σε φυλακή του Μεξικού, εκδόθηκε το 2012 στις ΗΠΑ, όπου αντιμετώπιζε την κατηγορία για παράνομη διακίνηση κοκαΐνης με το διαβόητο Κολομβιανό έμπορο ναρκωτικών Juan Diego Espinosa Ramirez, γνωστό στην πατρίδα του ως «Τίγρη».

Έκθεση που εκδόθηκε από το Κογκρέσο το 2008 αναφέρει την Άβιλα ως ιδρυτικό μέλος του καρτέλ «Σιναλόα», το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας.

Το 2013 δικαστήριο της Φλόριντα έκρινε ένοχη την 54χρονη γυναίκα, αλλά ο εισαγγελέας απέρριψε την ενοχή της και ισχυρίστηκε ότι η Άβιλα δεν εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.

Το 2007 κυκλοφόρησε η μπαλάντα «The Queen of Queens» από το συγκρότημα «Los Tucanes de Tijuana», που περιγράφει την σύλληψη της «βασίλισσας του Ειρηνικού».

Η ίδια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN το 2009, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος της και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Μεξικού, που έχει επιτρέψει να «ανθίσει» το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.