Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Γερμανική επίδειξη αυτογνωσίας και… αλληλεγγύης

50

 

Ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έρχεται να προστεθεί στις φωνές υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες. Το βίντεο αυτό δείχνει δύο πλούσιους Γερμανούς σε δωμάτια ακριβών ξενοδοχείων να μιλούν στο τηλέφωνο σχετικά με την ελληνική υπόθεση. Χρησιμοποιώντας στην συνομιλία τους όλα όσα αβάσιμα και κακόπιστα έχουν γραφεί κατά καιρούς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας εναντίον των Ελλήνων.

Διάφορα στερεότυπα και κακίες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα την εμφάνισή τους στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης παρελαύνουν στην συνομιλία των δύο ανδρών. Ενώ ταυτόχρονα την ίδια στιγμή στην οθόνη γίνεται η παραπομπή στο Μέσο το οποίο είχε αναφέρει την συγκεκριμένη φράση.

Ατάκες όπως «θα πρέπει να ερωτηθούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε», ότι «οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», ότι υπάρχουν «τυφλοί ταξιτζήδες, παντρεμένες χήρες, συντάξεις σε πεθαμένους», ότι έχουμε μία «ψευτομάγκικη κυβέρνηση», ότι «δεν μπορεί να κάνουν κάποιοι διακοπές για μεγάλο διάστημα και άλλοι για μικρό», είναι ένα μικρό δείγμα από όλα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.Όταν πια η κατάσταση μεταξύ των δύο συνομιλητών ξεφεύγει και περνά στα επίπεδα υστερίας, εμφανίζεται το τελικό μήνυμα του βίντεο για να αποκαταστήσει την χαμένη ισορροπία. Ένα μήνυμα που λέει ξεκάθαρα ότι :«Αυτό το καλοκαίρι, εμείς οι Γερμανοί, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία να μην φερθούμε σαν μαλ…. Έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Γιατί πρόκειται για κάτι για το οποίο δεν μιλάμε πια εδώ και καιρό. Για την Ευρώπη!»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.