Ειδησεογραφικό site

«Βέτο» Παυλόπουλου: Δεν θα επιτρέψω να διαλυθεί η Βουλή πριν το τέλος του 2016

47

Στην ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας έχουν αναφερθεί άπαντες: Από τους δανειστές μέχρι τα κόμματα που μονομαχούν για την εξουσία.

Ωστόσο επειδή ο… πειρασμός μπορεί να είναι μεγάλος για ορισμένους και να υπερτερήσουν υστερόβουλοι μικροκομματικοί σχεδιασμοί, ο ύπατος πολιτειακός παράγοντας παίρνει τα μέτρα του.

Οπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει μια εύθραυστη κυβερνητική θητεία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που τα διακυβεύματα ξεπερνούν κατά πολύ μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Για την ακρίβεια, φέρεται να διαμηνύει στους συνομιλητές του ότι ο ίδιος «δεν θα επιτρέψει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών πριν από το τέλος του 2016».

Εστω και με περιορισμένες τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι ο Πρ. Παυλόπουλος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την επίτευξη του στόχου της μίνιμουμ κυβερνητικής σταθερότητας.

«Δεν θα επιτρέψει να διακυβευθούν τα συμφέροντα του έθνους. Η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης» σημειώνουν συνομιλητές του με έμφαση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.